Data: 2009-11-06 23:02:26
Temat: Re: jaka sól do kiszenia kapusty?
Od: Ap3k <...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 6 Nov 2009 20:42:01 +0100
"lemonka" <...@a...com> wrote:
> Zależy, w jakim celu przebijasz...
No wlasnie. Powiedzmy, ze od wielu ludzi doswiadczonych w kiszeniu
kapusty (jak to brzmi ;-) slyszalem, ze uwalnianie tym slawetnym
przebijaniem gazow, ktore powstaja przy kiszeniu, zapobiega nabraniu
przez kapuste gorzkawego posmaku. Szczerze mowiac, ja tez przebijam,
nigdy nie robilem bez przebijania, wiec nie mam porownania smakowego
miedzy "przebijana" a nie.
Jesli to bdura, to z checia bym sie dowiedzial, czemu. Powaznie. Ja
jestem wielkim zwolennikiem obalania mitow.
--
PRecz
|