Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jaki sos do małż Re: jaki sos do małż

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jaki sos do małż

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: wiku <s...@r...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jaki sos do małż
Date: Thu, 11 Sep 2003 11:41:22 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 42
Message-ID: <bjpg02$8iq$1@SunSITE.icm.edu.pl>
References: <bjpf4s$c51$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: gate1n05.rzeczpospolita.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1063273282 8794 195.8.129.5 (11 Sep 2003 09:41:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 11 Sep 2003 09:41:22 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <bjpf4s$c51$1@news.onet.pl>
X-Accept-Language: en-us, en
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.4)
Gecko/20030624 Netscape/7.1
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:173022
Ukryj nagłówki



Smerf wrote:

> Podczas pobytu w Grecji bardzo zasmakowały mi własnie małże. Wiem juz jak je
> gotować (tak mi sie wydaje)

na wstepie mala dygresja - malz sie raczej nie gotuje w senscie
doslownym, jesli masz mule w skorupkach to oczysc je i do piekarnika, az
sie otworza (mozna tez w garnku, ale bez wody)
sposobow na sos jest wiele, niektorzy jedza np. z maselkiem i duza
iloscia kopru
ja jednak najbardziej lubie sos pomidorowo-czosnkowo-paprykowy z feta
(danie podpatrzylem w chanii i potem eksperymentowalem z nim samodzielnie)

na patelnie wlewasz oliwe i wrzucasz drobno pokrojona cebulke,
roznokolorowa papryke i pol drobno pokrojonej czuszk (no chyba, ze nie
lubisz ostro) wyciskasz naprawde sporo czosnku (ja daje nawet 8 zabkow,
ale jestem maniakiem czosnku)
podsmazasz dluzsza chwile az sie zeszkli i dodajesz sosu pomidorowego
(takiego z pol litrowych kartonikow) badz swiezych obranych ze skorki i
drobno posiekaych pomidorow (wowczas na koniec trzeba odrobine zagescic
koncentratem)
dusisz to wszystko dosc dlugo (30-45 min.) az papryka sie rozpacka i
wszystko razem utworzy zawiesisty sos
na sam koniec ukladasz w tym delikatnie plastry fety (niestety polska
sie nie nadaje) i obok niej wrzucasz mule ze sloika w sosie wlasnym (po
odlaniu sosu oczywiscie)
jesli masz swieze mule to pieczesz je w pikearniku w skorupkach ,
wykladzasz na talez gleboki i zalewasz sosem delikatnie przenoszac na
talez plastry fety
moi znajomym tak przypadl ten przepis do gustu, ze sami przynosza mule i
fete i prosza bym tylko to ugotowal :)))
wiku



--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.09 wiku
11.09 Smerf
11.09 wiku
11.09 Anna Ladorucka
11.09 wiku
11.09 Vefour
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6