Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jaki zakupic sprzet zeby mechanicznie zrobic KLUSKI SLASKIE
Date: Mon, 24 Jul 2006 22:00:43 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 44
Message-ID: <ea38mq$ita$1@news.onet.pl>
References: <1...@p...googlegroups.com>
<ea2dq9$36f$1@news.onet.pl>
<1...@b...googlegroups.com>
<ea33fk$2vd$1@news.onet.pl>
<1...@7...googlegroups.com>
<1...@c...supernews.com>
NNTP-Posting-Host: 158.75.31.20
X-Trace: news.onet.pl 1153771034 19370 158.75.31.20 (24 Jul 2006 19:57:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 24 Jul 2006 19:57:14 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2869
X-Sender: zIyicQt0BZeh1bE33IjxnP9lnoEGNisg
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:273979
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:12ca884qi9a3r1a@corp.supernews.com...
> joachimus wrote:
>>>organizuję imprezy do 110 osób i muszę wykonać około 1000 klusek i
>>>chciałbym to zmechanizować w tej chwili mam tylko obieraczkę do
>>>ziemniaków
>>>
>>>===
>>>
>>>To na przekąskę? 9 klusek w porcji, ja bym nie był zadowolony z obiadu...
>>>
>>>Jak wyżej - polecam robota kuchennego, kulki lepic ręcznie.
>>>
>>>DJD
>>
>>
>> 9 klusek to przesada, ale są jeszcze poprawiny, no i dalej nie wiem
>> jaki sprzęt zakupić chodzi mi o coś taniego do wyrobienia ciasta i
>> uformowania klusek
>>
>
> 1000 podzielic przez 110 wypada dokladnie 9.09 kluski, wiec nie przesada.
> Tak czytam o tym, co musisz zakupic, aby te kluski wykonac, i po dodaniu
> skladnikow, specjalnych garnkow, mis, robotow, maszynki do mielenia, itd.
> wydaje mi sie, ze duzo taniej byloby zatrudnic firme cateringowa, ktora to
> wykona za Ciebie, lub kilka pan na emeryturze, ktore moga sie podzielic
> robota i dostarcza gotowe na polmiskach. Czy tam, gdzie sie to bedzie
> odbywac, kuchnia jest wystarczajaco wielka, zeby to zrobic, czy robisz w
> porcjach i zamrazasz?
>
> Ciekawe...Kiedys zrobilam 500 uszek z grzybami, bylo to kilkanascie lat
> temu, i od tego czasu nigdy juz ich nie zrobilam. Na sama mysl ciarki mnie
> przechodza. I to byla Wigilia tylko na 24 ososby, ale uszka byly male.
> Robilam w porcjach i zamrazalam miesiac wczesniej.
Nie masz praktyki... kolega w zawodówce na praktykach lepił pierogi setkami,
przez 8 h dziennie.
A moja własna ciotka na obiad poprafi przyrządzić 200 pierogów od reki. Na
pare osób.
DJD
|