Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!uw.edu.pl!newsgate.cistron.nl!newsfeeds.belnet.be!news.belnet.be
!transit.news.xs4all.nl!not-for-mail
From: <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jakie wino do founde?
Date: Mon, 12 Nov 2001 11:41:14 +0100
Organization: XS4ALL Internet BV
Lines: 33
Message-ID: <9so90v$sk5$1@news1.xs4all.nl>
References: <9so7to$d80$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213-84-212-80.adsl.xs4all.nl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news1.xs4all.nl 1005561695 29317 213.84.212.80 (12 Nov 2001 10:41:35 GMT)
X-Complaints-To: a...@x...nl
NNTP-Posting-Date: 12 Nov 2001 10:41:35 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:80634
Ukryj nagłówki
"Basia" <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:9so7to$d80$1@news.tpi.pl...
> > Do rzeczy zatem : skuszona podpowiedziami Waldka I M-gosi zadzwonilam do
kolezanki, ktora posiada takowe urzadzenie i mi na dzisiejszy wieczor
pozyczy.
> Musze do wieczora zorganizowac co potrzeba do tej uczty a wiec na pewno
sery (niestety, jakies polskie, bo nic specjalnego w tych tutejszych
sklepach nie ma) i z tego co pamietam wino, pewnie biale, bo czerwone to
chyba nie bardzo, no i jakie to wino - wytrawne, polwytrawne...?
> Co jeszcze potrzeba...pieczywo, jakies przyprawy...
> Jak kogos szlak nie trafil i zechce udzielic mi wskazowek, to bede
dzwieczna jak dzwoneczek ;-))
>
> pozdrawiam
> Basia
Basiu, ale to nie jest tak, ze wrzucisz sobie jakies sery, rozgrzejesz,
zamieszasz i masz pyszne fondue. Tu to jest potrzebna cala filozofia, a ja
tajemnic nie znam, bo kupuje gotowca, ktorego rozgrzewam. Jakby stary mnie
teraz nie gonil do roboty i nie wykopywal zza pc to bym ci cos poszukala,
ale do wieczora nie wyrobie. Zreszta zaraz ci sie Waldi "z pracy" zglosi i
poradzi. Wino tylko biale, my lubimy polslodkie, no i cieple, podgrzane w
piecu bagietki lub buleczki.
Czekaj, niech ci sie tez szwajcaria zglosi, oni to w tym specjalisci.
Zycze oby sie udalo, daj znac o rezultatach.
**********
m-gosia
**********>
>
|