Data: 2001-11-12 10:41:14
Temat: Re: jakie wino do founde?
Od: <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Basia" <b...@p...onet.pl> wrote in message
news:9so7to$d80$1@news.tpi.pl...
> > Do rzeczy zatem : skuszona podpowiedziami Waldka I M-gosi zadzwonilam do
kolezanki, ktora posiada takowe urzadzenie i mi na dzisiejszy wieczor
pozyczy.
> Musze do wieczora zorganizowac co potrzeba do tej uczty a wiec na pewno
sery (niestety, jakies polskie, bo nic specjalnego w tych tutejszych
sklepach nie ma) i z tego co pamietam wino, pewnie biale, bo czerwone to
chyba nie bardzo, no i jakie to wino - wytrawne, polwytrawne...?
> Co jeszcze potrzeba...pieczywo, jakies przyprawy...
> Jak kogos szlak nie trafil i zechce udzielic mi wskazowek, to bede
dzwieczna jak dzwoneczek ;-))
>
> pozdrawiam
> Basia
Basiu, ale to nie jest tak, ze wrzucisz sobie jakies sery, rozgrzejesz,
zamieszasz i masz pyszne fondue. Tu to jest potrzebna cala filozofia, a ja
tajemnic nie znam, bo kupuje gotowca, ktorego rozgrzewam. Jakby stary mnie
teraz nie gonil do roboty i nie wykopywal zza pc to bym ci cos poszukala,
ale do wieczora nie wyrobie. Zreszta zaraz ci sie Waldi "z pracy" zglosi i
poradzi. Wino tylko biale, my lubimy polslodkie, no i cieple, podgrzane w
piecu bagietki lub buleczki.
Czekaj, niech ci sie tez szwajcaria zglosi, oni to w tym specjalisci.
Zycze oby sie udalo, daj znac o rezultatach.
**********
m-gosia
**********>
>
|