Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Bbjk <b...@q...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jakos udalo mi sie przezyc...
Date: Thu, 29 Dec 2011 09:47:47 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 23
Message-ID: <jdh9fn$m03$4@inews.gazeta.pl>
References: <f...@h...googlegroups.com>
<jde55t$6gv$2@inews.gazeta.pl>
<d...@l...googlegroups.com>
<jdf1a3$5di$1@speranza.aioe.org>
<0...@t...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: afrk139.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1325148471 22531 178.42.192.139 (29 Dec 2011 08:47:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Dec 2011 08:47:51 +0000 (UTC)
X-User: bajarka
In-Reply-To: <0...@t...googlegroups.com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:8.0) Gecko/20111105 Thunderbird/8.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:340648
Ukryj nagłówki
W dniu 2011-12-28 16:10, J-23 pisze:
> Pewnie tak jest. W rybach morskich czesto wystepuje zwiekszona
> zawartosc rteci i olowiu. W warzywach tez same swinstwa. Cos trzeba
> jesc! Ale tak mam, ze jak zjem spaghetti albo risotto to czuje sie
> znakomicie, a jak bigos z kotletem schabowym, to wzdety jestem jak
> balon i wiaaaatryyyy - eufemistycznie rzecz ujmujac. Wieprzowina jest
> tlusta i latwo odklada sie w biodrach. Nie jestem mlody, z miesa
> zrezygnowalem kilkanascie lat temu. Bez wysilku zrzucilem sporo
> kilogramow, nie musze przyjmowac lekow na nadcisnienie. Mieszkam na
> czwartym pietrze, i z windy korzystam tylko w przypadku kiedy musze
> przetransportowac jakies ciezary.
Jak we wszystkim i w jedzeniu też najlepszy jest umiar, tzw. złoty
środek. Jem w zasadzie wszystko, ale niektórych potraw nie lubię, więc
nie jadam (wspomnianej wieprzowiny, kapusty, podrobów) - jeśli gdzieś
tym zostanę poczęstowana, to tylko odrobinkę biorę, by nie dziwaczyć,
ale w domu jemy najczęściej "z włoska". I to bardzo służy pod każdym
względem :)
W zasadzie od lat stosuję +- to, co propagują w podesłanym przez Ciebie
linku "dobra dieta" i faktycznie, sprawdza się.
--
Bbjk
|