Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
!eweka.nl!lightspeed.eweka.nl!postnews.google.com!p16g2000yqd.googlegroups.com!
not-for-mail
From: J-23 <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jakos udalo mi sie przezyc...
Date: Thu, 29 Dec 2011 04:12:51 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 40
Message-ID: <2...@p...googlegroups.com>
References: <f...@h...googlegroups.com>
<jde55t$6gv$2@inews.gazeta.pl>
<d...@l...googlegroups.com>
<jdf1a3$5di$1@speranza.aioe.org>
<0...@t...googlegroups.com>
<jdh2jv$gfa$1@speranza.aioe.org>
NNTP-Posting-Host: 217.113.228.34
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1325160771 3462 127.0.0.1 (29 Dec 2011 12:12:51 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Dec 2011 12:12:51 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: p16g2000yqd.googlegroups.com; posting-host=217.113.228.34;
posting-account=ZcysqQoAAAD2tKN9mQ6s-nDaS4c9I9sr
User-Agent: G2/1.0
X-Google-Web-Client: true
X-Google-Header-Order: HUALESNKRC
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101
Firefox/9.0.1,gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:340671
Ukryj nagłówki
On 29 Gru, 07:50, Lebowski <lebowski@*****.net> wrote:
> W dniu 2011-12-28 16:10, było cicho i spokojnie, aż tu J-23 jak pierdolnie:
>
> > Pewnie tak jest. W rybach morskich czesto wystepuje zwiekszona
> > zawartosc rteci i olowiu. W warzywach tez same swinstwa. Cos trzeba
> > jesc! Ale tak mam, ze jak zjem spaghetti albo risotto to czuje sie
> > znakomicie, a jak bigos z kotletem schabowym, to wzdety jestem jak
> > balon i wiaaaatryyyy - eufemistycznie rzecz ujmujac.
>
> Jakkolwiek twoje wrazenia sa moze nieco zbyt bezposrednie, to opisane
> przez ciebie objawy sa raczej symptomem przywracania poprawnej pracy
> ukladu pokarmowego niz jego nieprawidlowej pracy.
> Gdyby twoj organizm nie tolerowal takich potraw to reagowalby raczej
> inaczej.
> Na twoim miejscu wlasnie specjalnie przyjmowalbym takie pozywienie,
> oczywiscie w rozsadnych ilosciach, az organizm by sie wyregulowal i te
> objawy ustaly.
> A jakby nie ustaly, to bym sie przebadal, poniewaz masz prawdopodobnie
> pierwsze lagodne sygnaly, ze cos jest nie tak.
> Jesli natomiast wolisz poczekac na bardziej wyrazne czy drastyczne lub
> operacyjne juz zmiany to oczywiscie twoja sprawa.
>
> > Wieprzowina jest
> > tlusta i latwo odklada sie w biodrach. Nie jestem mlody, z miesa
> > zrezygnowalem kilkanascie lat temu. Bez wysilku zrzucilem sporo
> > kilogramow, nie musze przyjmowac lekow na nadcisnienie. Mieszkam na
> > czwartym pietrze, i z windy korzystam tylko w przypadku kiedy musze
> > przetransportowac jakies ciezary.
>
> Zly cholesterol i tluszcze zwierzece, ze o bialku nie wspomne, tez sa
> potrzebne dla organizmu i jesli ich nie dostarczysz tyle ile potrzeba,
> to sam je sobie wytworzy, co wtedy bynajmniej nie zmniejszy jego
> amortyzacji.
Dziekuje za troske, ale nic mi nie jest - zweryfikowane medycznie.
Wlasciwie mimo lat, ktore przezylem jestem zdrowy jak przyslowiowy
"kon". Moje dolegliwosci po zjedzeniu potraw fermentujacych w
jelitach, wynikaja raczej w faktu ze jestem dosyc szczuplej budowy i
zwyczajnie rozdete jelita nie bardzo maja sie gdzie pomiescic.
|