Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!pwr.wroc.pl!panorama.wcss.wroc.pl!ict.pwr.wroc.pl!not-for-mai
l
From: "EuGeniusz Dębski" <e...@d...art.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jeszcze raz - ratunku rydze!
Date: Mon, 15 Oct 2001 13:20:10 +0200
Organization: Wroclaw University of Technology, Poland
Lines: 25
Message-ID: <9qegqo$ilo$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
References: <9qe5fs$iea$1@i26.srv.wp-sa.pl>
NNTP-Posting-Host: dial-838.wroclaw.dialog.net.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:74926
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Teresa K" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9qe5fs$iea$1@i26.srv.wp-sa.pl...
> Przepraszam, ale cos mi sie dzieje z komputerem i nie
> jestem pewna czy moja poprzednia wiadomosc w ogole doszla
> na grupe.
> To bylo desperackie wolanie o pomoc, gdyz nie wiem czu
> dobrze zrobilam, a mianowcie podsmazylam rydze i kurki na
> maselku, posolilam, ostudzilam i dalam do zamrazalnika.
> Nigdy czegos takiego nie robilam z grzybami (w sensie
> sposobu przechowywania) i nie wiem jak dlugo mozna je tak
> trzymac i czy w ogole to bedzie jadalne.
> czy tak mozna?
> Powiedzcie cos na ten temat - ja nie chce otróc rodziny!
>
> Baaaaardzo prosze
>
> Terenia
>
Moim zdaniem nic się nie stało. Ja podgotowuję grzyby lekko, zamrażam i kończę
obróbkę w zimie, keidy robimy sos czy zupę (nawiasem
mówiąc tę wodę po grybach odparowuję i też zamrażam). Nic się więc i twoim grzybom
stać nie może. DOdasz podszklonej cebulki,
pieprzu, śmietanki i wio!
Edede
|