Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!news.wp.pl!not-for-mail
From: Teresa K <t...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jeszcze raz - ratunku rydze!
Date: Mon, 15 Oct 2001 13:45:48 +0200
Organization: Wirtualna Polska S.A.
Lines: 28
Message-ID: <9qeect$k8d$1@i26.srv.wp-sa.pl>
References: <9qe5fs$iea$1@i26.srv.wp-sa.pl> <9qegqo$ilo$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: img.poczta.wp.pl
X-Trace: i26.srv.wp-sa.pl 1003142365 20749 212.77.101.179 (15 Oct 2001 10:39:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@w...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Oct 2001 10:39:25 GMT
X-IP: 62.32.170.1 (walker.def.rmf.pl)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:74930
Ukryj nagłówki
(....) podsmazylam rydze i kurki na
> > maselku, posolilam, ostudzilam i dalam do zamrazalnika.
> > Nigdy czegos takiego nie robilam z grzybami (w sensie
> > sposobu przechowywania) i nie wiem jak dlugo mozna je tak
> > trzymac i czy w ogole to bedzie jadalne.
> > czy tak mozna?
> > Powiedzcie cos na ten temat - ja nie chce otróc rodziny!
> >
> > Baaaaardzo prosze
> >
> > Terenia
> >
> Moim zdaniem nic się nie stało. Ja podgotowuję grzyby lekko, zamrażam i kończę
obróbkę w zimie, keidy robimy sos czy zupę (nawiasem
> mówiąc tę wodę po grybach odparowuję i też zamrażam). Nic się więc i twoim grzybom
stać nie może. DOdasz podszklonej cebulki,
> pieprzu, śmietanki i wio!
>
> Edede
>
skoro EuGeniusz jadl to dopiero w zimie i zyje jak widac to
jest szansa, ze i ja przezyje - tak czy inaczej kamien
spada mi z serca - chyba nawet slychac huk :)))
dziekuje
Terenia
|