Data: 2007-07-12 14:51:06
Temat: Re: karkówka wołowa z grilla
Od: Piotr Zawadzki <p...@f...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
kaja wrote:
> Jestem na diecie niskocholesterolowej w związku z tym musiałam się
> pożegnać z karkówką wieprzową. Chciałam robić w ten sam sposób wołową,
> jednak 2 próby wykazały, że wychodzi żylasta, ciężko się kroi (o ile
> wogóle), ciężko się gryzie. Co można zrobić, żeby taka nie była? Jakoś
> inaczej przygotować mięso? Czy po prostu wołowina nie nadaje się na taką
> potrawę? :/
Może to stary wół był? Serio. Kiepska wołowina jest twarda. Spróbuj może
cielęcinę albo tę swoją wołowinę pwoli duś zamiast szybko smażyć.
--
Pozdrawiam
PWZ
|