Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!newspeer.ebone.net!psinet-eu-nl!news1.kpn.net!
212.115.192.220.MISMATCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
From: "Danka" <j...@n...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <l...@4...com>
<8...@1...0.0.1> <3...@j...krakow.pl>
Subject: Re: kasza
Date: Thu, 30 Mar 2000 15:36:46 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Lines: 30
Message-ID: <38e35872$0$18747@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-goes323.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 954423410 18747 212.92.65.67
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25917
Ukryj nagłówki
Joanna Sereinig <j...@j...krakow.pl> schreef in berichtnieuws
3...@j...krakow.pl...
>
> Ja też zwykle kupuję tę kaszę w torebkach, ale przenigdy jej w tych
> woreczkach nie gotuję! Kupuję ze względu na to, że jest ładnie przebrana i
> nie ma w niej żadnych paprochów. Z reguły wychodzi mi sypka, a robię to
tak:
>
Potem owijam rondel ściereczką,
> opatulam grubym kocem, nawet dwoma i tak sobie to dochodzi - to się nazywa
> TAJENIE kaszy.
> Ten sposób ma jeszcze jedną zaletę - nawet jeśli do obiadu jest jeszcze
sporo
> czasu, kasza pod tymi dwoma kocami długo jest gorąca i nie ma zmartwienia,
że
> ON SIĘ SPÓŹNIA, A TU KASZA STYGNIE!!! ;))))))
>
> Joanna
>
A moja babcia tak traktowala ciasto drozdzowe, najpierw wyrobila je troche,
a potem przykrywala sciereczka i pod pierzyne, zeby ladnie wyroslo. Jakos
nie mogla sie nigdy nadziwic dlaczego czasami brakowalo jej troche
ciasta....a ono bylo moim i moich siostr ulubionym :)!
Danka
|