Data: 2002-12-23 16:33:16
Temat: Re: katastrofa....
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna Dmochowska" <q...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:au7dl6$c1s$1@news.onet.pl...
> Zrobiłam wczoraj majonez przetestowany przez Jolę L-L, wg rezeptury Magdy
> Gessler.
> Super konsystencja, bardzo fajnie wyglądał, tylko....
> nie używam oleju, zastepuję go niemal zawsze oliwą, tym razem też tak
> zrobiłam.
> Anna
nie mam doswiadczenia z oliwa do majonezu tylko z olejem, wiec nic nie
podpowiem, tylko na zdrowy rozum - jak oliwa miala gorzki smak- to i wyrob z
niej takze
przypominam tylko (tak na marginesie) aby pamietac przed robieniem majonezu
o wczesniejszym wyjeciu musztardy, jajek i cytryny celem doprowadzenia do
temperatury pokojowej - takiej jak olej, aby sie nie zwarzylo przy robieniu.
Jola L-L
|