Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kawa kolejne zagadnienia
Date: Tue, 17 Oct 2000 12:55:04 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 32
Message-ID: <8shbfk$q60$1@news.tpi.pl>
References: <8sha1j$mk2$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.89.158
X-Trace: news.tpi.pl 971780404 26816 213.25.89.158 (17 Oct 2000 11:00:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 17 Oct 2000 11:00:04 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:35612
Ukryj nagłówki
Użytkownik "pablo" <p...@p...fm> napisał w wiadomości
news:8sha1j$mk2$1@news.tpi.pl...
> Juz dowiedzialem sie nieco na temat doprawiania kawy. Ale teraz mam inne
> pytanie jakie rodzaje kawy preferujecie (producenci, gatunki) gdzie sie
> zaopatrujecie w kawe i w jaki sposob parzycie. Oczywiscie chcialbym poznac
> doswiadczenia osob dla ktorych zalanie taniej "kawy" wrzatkiem w szklance
> czy kubku to nie zasluguje na miano przyrzadzania kawy.
> Zakladam ze slowo rozpuszczalna nie pojawi sie w tej dyskusji w ogole.
>
> pablo
Witajcie...
Już o tym wspominałam Lavazza... QUALITA ORO
Z ekspresiku... mmmm...
A jak robię mleczko do cappuccino?
Mam taką fajna trzepaczkę do pianki z mleka firmy bodum... Mleczko należy
podgrzać... Wlać do tego naczynia i utrzepać... takim nylonowym
siteczkiem... boskie po prostu... (można zobaczyć na www.bodum.com)
A kawa rozpuszczalna... Jedyna która przypomina w smaku kawę to Jacobs
Kronung Premium... Ale to dodaję tylko do masy, jak robię tort... :)))
A może chcecie zobaczyć, jak robię tort?
http://priv6.onet.pl/war/jduszczynska/_private/tort_
orzechowy.htm
Pozdruffka
Joanna
Ps.: Twoje pablo założenie, że słowo rozpuszczalna się nie pojawi było
niestety błędne :)))
|