Data: 2000-10-17 10:55:04
Temat: Re: kawa kolejne zagadnienia
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "pablo" <p...@p...fm> napisał w wiadomości
news:8sha1j$mk2$1@news.tpi.pl...
> Juz dowiedzialem sie nieco na temat doprawiania kawy. Ale teraz mam inne
> pytanie jakie rodzaje kawy preferujecie (producenci, gatunki) gdzie sie
> zaopatrujecie w kawe i w jaki sposob parzycie. Oczywiscie chcialbym poznac
> doswiadczenia osob dla ktorych zalanie taniej "kawy" wrzatkiem w szklance
> czy kubku to nie zasluguje na miano przyrzadzania kawy.
> Zakladam ze slowo rozpuszczalna nie pojawi sie w tej dyskusji w ogole.
>
> pablo
Witajcie...
Już o tym wspominałam Lavazza... QUALITA ORO
Z ekspresiku... mmmm...
A jak robię mleczko do cappuccino?
Mam taką fajna trzepaczkę do pianki z mleka firmy bodum... Mleczko należy
podgrzać... Wlać do tego naczynia i utrzepać... takim nylonowym
siteczkiem... boskie po prostu... (można zobaczyć na www.bodum.com)
A kawa rozpuszczalna... Jedyna która przypomina w smaku kawę to Jacobs
Kronung Premium... Ale to dodaję tylko do masy, jak robię tort... :)))
A może chcecie zobaczyć, jak robię tort?
http://priv6.onet.pl/war/jduszczynska/_private/tort_
orzechowy.htm
Pozdruffka
Joanna
Ps.: Twoje pablo założenie, że słowo rozpuszczalna się nie pojawi było
niestety błędne :)))
|