Data: 2007-08-18 06:05:42
Temat: Re: kawa po staropolsku
Od: BBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak pisze:
>> Pomijając uprzejmym milczeniem kwestię twojej retoryki, przytaczam
>> dosłownie za Bystroniem [...]
> ~~~~~~~~~~
>> To wyżej było przytoczenie, z którego wynika,że cukier w głowach był
>> droższy od lodowatego. Natomiast z tym, że oba są trzcinowe, nie
>> polemizuję. Choć w materii kuchni historycznej liczyłabym się
>> najbardziej ze zdaniem Władysława.
> ~~~~~~~~~~~
>
> A mnie całe się życie wydawało, że na imię on miał Jan Stanisław ;-)
~~~~~~~~~~~~~~
Bystrym (nomen omen) byłaś niemowlakiem! 8-)
Ale on,Jan Stanisław już dawno nie żyje, została martwa litera,
natomiast Władysław to i owszem. Że nie wspomnę już nawet o możliwości
uiszczania się w juznecie. Na co właśnie liczę.
Skoro gaworzymy o kuchennym Internecie, czasem tutaj można znaleźć coś
ciekawego:
http://adamczewski.blog.polityka.pl/
--
BBjk
|