Data: 2002-06-21 07:30:27
Temat: Re: kawowa bita smietana??
Od: zGosiula <z...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Mapet(ka) wrote:
>
> Smietana kremowka.
> dwie lyzeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w małej ilości wody.
> zelatyna
Dałabym kawę rozpuszczoną w małej ilości... śmietany :-).
> Kawe, jak przestygnie,
A po co dodawać do gorącej wody? Przecież na zimno też się rozpuści.
> A jesli tak, to czy zelatyna jest w ogole konieczna do tego
Jeśli ciacho będzie stało dłużej niż kilka godzin ;-) - dodałabym jakiś
utrwalacz: żelatynę albo śmietanfix. Czasami z braku obu ;-) dodaję
odrobinę "śnieżki".
> czy kawe powinno sie dodawac przed ubiciem smietany czy w trakcie ubijania
> po troche?
Ja dodaję pod koniec ubijania. Ale zanim śmietana robi się sztywna, by
masło nie wyszło.
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: z...@p...onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
|