Data: 2002-06-21 07:11:25
Temat: kawowa bita smietana??
Od: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jadlam wczoraj kupny bo kupny, ale bardzo smaczny torcik z czekoladowym
biszkoptem, przelozony bita smietana o smaku kawowym. Zgaduje, jak to sie
robi, niech ktos mnie poprawi, jesli sie myle:
Smietana kremowka.
dwie lyzeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w małej ilości wody.
zelatyna
Kawe, jak przestygnie, wymieszac ze smietana i zelatyna rozpuszczona w
odrobinie wody i wszystko razem ubic.
Czy sie myle? A jesli tak, to czy zelatyna jest w ogole konieczna do tego i
czy kawe powinno sie dodawac przed ubiciem smietany czy w trakcie ubijania
po troche? Czy ktos robil kiedys cos takiego?
Pozdrawiam
Mapet
--
"Primum non stresere..."
|