Data: 2001-06-15 08:00:07
Temat: Re: kebab - okolice... ZNALAZLEM! :)
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> >mniam. Spróbuję dzisiaj zrobić. Składniki mam. Jutro zdam sprawozdanie,
> >ale już przy czytaniu piecze gęba ;-))
>
> niecierpliwie czekam na relacje :)
> mozesz zrobic CC na priva, thx.
ok. zrobiłem, choć przeskalowałem na ilość próbną (1/5).
Niestety w "stanie receptowym" zjadliwe nie było. Wyszła trucizna na
karaluchy. Tak paskudnie ostre, że w promieniu 10m wyzdychały wszystkie
mrówki ;-)) Zrobiłem w końcu tak, że małą łyżeczkę tej mikstury dodałem
do ajwaru ze słoika (na 2 łyżki stołowe ajwaru). Było bardzo dobre i
chyba się do kebaba nadaje. Ja dałem na chlebek z szynką.
Następnym razem nie wezmę hot chillis tylko coś bardziej strawnego, na
przykład chile ancho albo chile pastilla. Recepta pasuje, składniki ok,
ale te chilles... czort znajet jakie "default chilies" w USActwie się
używa.
Waldek
|