Data: 2009-07-26 14:04:25
Temat: Re: kiszone ogorki - dlaczego robia sie miekkie
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mal pisze:
>
> Może za flaczenie odpowiedzialna jest wilgotność? Po prostu część
> zbioru dojrzewała dłużej w pełnym słońcu. Wyciągnęłam rano do kanapki
> ze słoja 1 twardy i 1 miękki :-( Z tego samego poletka, bez nawozów,
> odmiana 'skierniewicki' - czyli jak najbardziej nadający się na
> małosolny.
>
Mozliwe - moze byc tak ze te które są mniej dojrzałe bardziej nadają sie do kiszenia
niz te
przejrzałe, ale moze byc tak ze poprostu niektóre ogórki są 'nieszczelne' :-) Trzeba
zauwazyc ze te
sflaczałe czesto mają w sobie duzą ilosc wody, a czasami są nawet puste w środku
--
Leechme - Katalog Galerii Flash & CSS - http://leechme.pl
|