Data: 2005-08-16 13:54:57
Temat: Re: kiszone śliwki
Od: "Emek" <k...@y...co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Jasne, niezbędna jest. Na 3 l. wody daj 6 dag soli, 6 dag cukru i trochę
> mąki albo kawałek skórki chleba razowego. 2-3 dni niech stoją w temp.
> pokojowej, później trzymaj w chłodzie (w piwnicy, nie w lodówce ;) )
> Ze śliwek oderwij ogonki, pestki mają zostać.
>
> Dla ułatwienia: zalewę przygotuj w ilości połowy wagi śliwek (np. 3 kg
> śliwek, 1,5 l zalewy). Możesz dodac kilka goździków, wskazane, lecz
> niekonieczne.
Dzięki
> --
> pa, BBjk. Daj znać, jakie Effekty :)
Pzdr/Emek z wielką nadzieją na udane kiszone śliwki.
|