Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: konfitury - pytanie techniczne
Date: Thu, 19 Aug 2004 20:28:15 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 38
Sender: t...@p...onet.pl@212.182.111.241
Message-ID: <cg2s4j$1d0$1@news.onet.pl>
References: <cg259m$lco$1@nemesis.news.tpi.pl> <cg2bj3$5oc$1@news.onet.pl>
<cg2ght$cgv$1@inews.gazeta.pl> <cg2hv8$6bn$1@news.onet.pl>
<cg2jc9$k82$1@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: "M.W." <a...@p...nospam.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.182.111.241
X-Trace: news.onet.pl 1092940755 1440 212.182.111.241 (19 Aug 2004 18:39:15 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Aug 2004 18:39:15 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211730
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Elske" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cg2jc9$k82$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl> napisał w wiadomości
> news:cg2hv8$6bn$1@news.onet.pl...
>
> > > Oczywiście, ze garnek emaliowany jest najlepszy. Ja w takim zaprawiam
> > słoiki,
> > > a dodatkowo garnek wykładam bawełnianymi sciereczkami, co by sie nic
nie
> > > potłukło :)
> > >
> >
> > mozna też gazetami wyłożyć...
> > a poza tym całkiem dobrze przygotowywać konfitury w piekarniku
poprostu...
> > nie przypala sie nic a nic..
> >
> Marku. Konfitur się nie piecze. Konfitury się smaży. Czy jesteś może jakąś
> odmianą trolla grupowego? Czy może po prostu masz głupawkę? ;-)
>
Ani nie jestem trollem..i nie mam głupawki...
ale cały ubiegły tydzień w piekarniku siedział sobie spory garnek wypełniony
mirabelkami ( to takie małe pieruńsko kwasne śliweczki) co maja
faaaantastyczny aromat
po 1 dniu zostało to przetarte przez sito ( durszlak) w celu oddzielenia
pestek
na upartego mozna by to przetrzec jeszcze raz zeby usunac skórki..ale ...
po paru dniach takowego zapiekania został dodany cukier...
a potem gorące do słoiczków..i pasteryzacja...a ten arooomat.....mniam mniam
Pozdrawiam
Marek
|