Data: 2003-09-30 09:50:15
Temat: Re: kopytka
Od: "ACF" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kasia" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:blbi8l$lte$1@nemesis.news.tpi.pl...
> może po prostu dałaś za duzo sera? Niestety ser sprawia że w dużej ilości
> czyni wyrób gumowatym.
Witam :)
Moim zdanie z serem białym to są pierogi leniwe a kopytka to tylko ziemniaki
i mąka.
Ja robię kopytka z ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków. Miele je i w
miseczce uklepuje tak żeby łatwo podzielić na 4 części i tą czwartą część
wypełnić mąka. Do tego dodaję łyżeczkę mąki ziemniaczanej (ja robię na 2
osoby). Wszystko (ziemniaki i mąkę) mieszam i później już tylko formować
kopytka. Wrzucam na osolony wrzątek i czekam aż wypłyną + chwileczkę (ale
żeby nie za długo bo się rozgotują).
Pozdrawiam
Agnieszka
|