Data: 2006-04-24 10:57:39
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Maciej Muran" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik " JaMyszka" <j...@g...pl> napisał
>> Smalec? A czemu? :)
>
> Smalec, wg opini niektórych żywieniowców, uchodzi za najzdrowszy tłuszcz
> do
> smażenia.
> Takie też jest moje przekonanie:)
Ale ja nawet nie o zdrowotności...
Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki. Pod
pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka, że
na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.
No i też nigdy w życiu nie widziałem schaboszczaka na smalcu smażonego. No
nie widziałem i już.
Frytki i owszem ale nie panierowany schabowy :)
M.
|