Data: 2006-04-24 11:03:17
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciej Muran" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:e2iau5$5aq$1@inews.gazeta.pl...
> Smalec wydaje mi się bardzo niedelikatny, nieprecyzyjny. Taki prymitywny,
> który nie daje się kontrolować i stąd być może te oderwane panierki.
Hm? Chyba mamy inne doświadczenia ze smalcem....
> Pod
> pytaniem 'a czemu?' kryło się nie tylko zdziwienie ale też i wskazówka, że
> na innym tłuszczu (olej) problemy z panierką by nie wystąpiły.
E tam. Mnie panierka się w ogóle nie odrywa, a daję tylko jajo i bułkę.
Sekret - to mocne dosiśnięcie panierki łapami, nawet kilkakrotne wdeptywanie
(ale nie chodzi tu o ilość warstw, ale o jedną wytrzymałą warstwę bułki
tartej) i siup na GORĄCY tłuszcz. Panierkę trzeba najpierw ściąć, potem
można na mniejszym ogniu sobie dosmażać.
Pozdrawiam,
Akulka
|