Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!news.maxwell.syr.edu!sn-xi
t-03!sn-xit-01!sn-post-01!supernews.com!corp.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kotlety
Date: Tue, 06 May 2003 10:35:40 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <b98imc$9kt$1@news.intertele.pl> <3...@o...com>
<3...@w...net.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 34
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:155167
Ukryj nagłówki
"walkie!" wrote:
> Szukalam Magdo w archiwum i znalazlam kilka tych przepisow ale
> prosilabym Cie o podanie, przepisow na piersiatka z pesto, nadziewane
> ziolami i panierowane swieza buleczka bo tych nie znalazlam.
PESTO
Na grillu:
Usmazyc piersi kurze na grillu, po przewroceniu posmarowac pesto jak
majonezem, przykryc plastrem sera, grillowac az mieso bedzie gotowe.
(Mozna tak samo na patelni)
W piecu:
1.Przygotowac calego kurczaka. Pod skore na piersi i nogach wsunac
palcami troche pesto. Piec normalnie, podlewajac.
ZIOLA
Piersi ze skora i koscia umyc, osuszyc i popieprzyc. Pod skore wsunac
palcami 2 lyzki posiekanych ziol na jedna piers i rozprowadzic pod cala
skora. Smazyc na patelni skora dolu najpierw, a gdy sie zbrazowi,
odwrocic, i smazyc na malym ogniu pod przykryciem. Mozna tez przykryc
nie-nadziane piersi w brytfance gaza zlozona w kwadrat, namoczona w
winie i stopionym masle, w ktorej pomiedzy warstwami sa rozprowadzone
posiekane ziola.
BULECZKA swieza
W blendzerze zemlec kawalek jasnego chleba bez skorki. Panierowac piersi
kurze w smietance zbeltanej z jajkiem, potem w swiezej buleczce, smazyc
w 1/2-1/2 maslo z olejem.
Magdalena Bassett
|