Data: 2003-05-06 17:35:40
Temat: Re: kotlety
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walkie!" wrote:
> Szukalam Magdo w archiwum i znalazlam kilka tych przepisow ale
> prosilabym Cie o podanie, przepisow na piersiatka z pesto, nadziewane
> ziolami i panierowane swieza buleczka bo tych nie znalazlam.
PESTO
Na grillu:
Usmazyc piersi kurze na grillu, po przewroceniu posmarowac pesto jak
majonezem, przykryc plastrem sera, grillowac az mieso bedzie gotowe.
(Mozna tak samo na patelni)
W piecu:
1.Przygotowac calego kurczaka. Pod skore na piersi i nogach wsunac
palcami troche pesto. Piec normalnie, podlewajac.
ZIOLA
Piersi ze skora i koscia umyc, osuszyc i popieprzyc. Pod skore wsunac
palcami 2 lyzki posiekanych ziol na jedna piers i rozprowadzic pod cala
skora. Smazyc na patelni skora dolu najpierw, a gdy sie zbrazowi,
odwrocic, i smazyc na malym ogniu pod przykryciem. Mozna tez przykryc
nie-nadziane piersi w brytfance gaza zlozona w kwadrat, namoczona w
winie i stopionym masle, w ktorej pomiedzy warstwami sa rozprowadzone
posiekane ziola.
BULECZKA swieza
W blendzerze zemlec kawalek jasnego chleba bez skorki. Panierowac piersi
kurze w smietance zbeltanej z jajkiem, potem w swiezej buleczce, smazyc
w 1/2-1/2 maslo z olejem.
Magdalena Bassett
|