Data: 2003-05-06 17:43:33
Temat: Re: kotlety
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena Bassett napisał:
>
> PESTO
> Na grillu:
> Usmazyc piersi kurze na grillu, po przewroceniu posmarowac pesto jak
> majonezem, przykryc plastrem sera, grillowac az mieso bedzie gotowe.
> (Mozna tak samo na patelni)
>
> W piecu:
> 1.Przygotowac calego kurczaka. Pod skore na piersi i nogach wsunac
> palcami troche pesto. Piec normalnie, podlewajac.
>
>
> ZIOLA
> Piersi ze skora i koscia umyc, osuszyc i popieprzyc. Pod skore wsunac
> palcami 2 lyzki posiekanych ziol na jedna piers i rozprowadzic pod cala
> skora. Smazyc na patelni skora dolu najpierw, a gdy sie zbrazowi,
> odwrocic, i smazyc na malym ogniu pod przykryciem. Mozna tez przykryc
> nie-nadziane piersi w brytfance gaza zlozona w kwadrat, namoczona w
> winie i stopionym masle, w ktorej pomiedzy warstwami sa rozprowadzone
> posiekane ziola.
>
> BULECZKA swieza
>
> W blendzerze zemlec kawalek jasnego chleba bez skorki. Panierowac piersi
> kurze w smietance zbeltanej z jajkiem, potem w swiezej buleczce, smazyc
> w 1/2-1/2 maslo z olejem.
>
> Magdalena Bassett
Dzieki wielkie, brzmia smacznie :-)))) Jutro bede z pesto robic :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|