Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kotlety
Date: Tue, 06 May 2003 19:43:33 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 40
Message-ID: <3...@w...net.pl>
References: <b98imc$9kt$1@news.intertele.pl> <3...@o...com>
<3...@w...net.pl> <3...@o...com>
NNTP-Posting-Host: pc156.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1052242721 8443 80.50.34.156 (6 May 2003 17:38:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 6 May 2003 17:38:41 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.0.2) Gecko/20021216
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:155168
Ukryj nagłówki
Użytkownik Magdalena Bassett napisał:
>
> PESTO
> Na grillu:
> Usmazyc piersi kurze na grillu, po przewroceniu posmarowac pesto jak
> majonezem, przykryc plastrem sera, grillowac az mieso bedzie gotowe.
> (Mozna tak samo na patelni)
>
> W piecu:
> 1.Przygotowac calego kurczaka. Pod skore na piersi i nogach wsunac
> palcami troche pesto. Piec normalnie, podlewajac.
>
>
> ZIOLA
> Piersi ze skora i koscia umyc, osuszyc i popieprzyc. Pod skore wsunac
> palcami 2 lyzki posiekanych ziol na jedna piers i rozprowadzic pod cala
> skora. Smazyc na patelni skora dolu najpierw, a gdy sie zbrazowi,
> odwrocic, i smazyc na malym ogniu pod przykryciem. Mozna tez przykryc
> nie-nadziane piersi w brytfance gaza zlozona w kwadrat, namoczona w
> winie i stopionym masle, w ktorej pomiedzy warstwami sa rozprowadzone
> posiekane ziola.
>
> BULECZKA swieza
>
> W blendzerze zemlec kawalek jasnego chleba bez skorki. Panierowac piersi
> kurze w smietance zbeltanej z jajkiem, potem w swiezej buleczce, smazyc
> w 1/2-1/2 maslo z olejem.
>
> Magdalena Bassett
Dzieki wielkie, brzmia smacznie :-)))) Jutro bede z pesto robic :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|