Data: 2005-12-01 13:29:06
Temat: Re: kottbullar i pitipanna
Od: "gdaMa" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
batory wyklikał(a):
> Do kottbularów by mi pasowała pitipanna (czy tak się pisze?), ale
> jadłam ją zrobioną z gotowej mrożonki i nie bardzo pamiętam co tam
> było oprócz ziemniaków.
Przepis na kottbullar juz masz a pyttipanna to tzw. przez nas w domu
resztkowka:
składniki:
ugotowane (najlepiej w mundurkach) ziemniaki
resztki wędlin, pieczonego mięsa
cebula
teraz obróbka:
ziemniaki obierasz i kroisz w kostkę, wędlinę, mięsa i cebulę także
wersja 1 - obsmażasz na patelni
wersja 2 - opiekasz w piekarniku
przed podaniem można dodać natkę pietruszki (ja dodaję sporo bo lubimy)
Pyttipannę podaję jako jedno danie z surówką z czerwonej kapusty (taką w
occie) lub z buraczkami (także w occie)
--
Pozdrawiam *gdaMa* (Magda)
adres nadawczy to spampułapka - odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl
|