Data: 2008-12-09 19:07:09
Temat: Re: krokiety
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 9 Dec 2008 20:04:02 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:1rqvl4k4hvn0c$.1bxaezbwaxhvs.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sat, 6 Dec 2008 16:27:27 +0100, Mariusz napisał(a):
>
>> Moja mama robiła je z ciasta takiego, jak na kopytka, ale z jajkiem. Na
>> placuszek z tego ciasta kładła łyżkę nadzienia z kapusty i grzybów (czy
>> innego), zwijała w wałeczek, zaciskała końce, maczała w jajku roztrzepanym
>> i tartej bułce i smażyła na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
>
> To jak knedle tyle, że smażone,
Nie całkiem: panierka z jajka i bułki zupełnie zmienia charakter potrawy.
To wąsnie sa prawdziwe krokiety, a nie te z naleśników.
|