Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "rene" <r...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: krolewiec
Date: Wed, 22 Dec 2004 20:51:50 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 25
Message-ID: <cqcj8t$qsf$1@inews.gazeta.pl>
References: <cqce3m$13hc$1@wroclaw.net.pl>
NNTP-Posting-Host: dop106.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1103745117 27535 83.24.123.106 (22 Dec 2004 19:51:57 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 22 Dec 2004 19:51:57 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-User: surmar
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:226227
Ukryj nagłówki
> Kojarzycie to ciasto? Na pewno tak! Na wszelki wielki podam linka
> http://tinyurl.com/7xcdy
>
> No i ja upeiklam te 3 placki, juz przy wyrabianiu mialam dziwne opory bo
> strasznie duzo suchych skladnikow a stanowczo malo miekkich. Ale ok, po
> jakis 40 minutach wyrobilam to ciasto. Potem walkowanie, kolejne 20 minut
> meki. No i wkladam do pieca. Pierwsza zagadka ile piec i w jakiej
> temperaturze. Wstawilam na 170 stopni na 30 minut. Wyciagam, skubnelam
> kawalek smaczne ale...ale ono jest sztywne jak deska i nie wyobrazam sobie
> tego kroic jak nie zmieknie...i teraz pytanie...czy ono zmieknie? Help bo
> nie wiem czy mam od nowa piec czy jaki pieron?
zmięknie, zmięknie, ciasta takiego typu tak mają. przełórz ciasto masą i
zostaw w zimnie na około 24 godziny, jeżeli jeszcze nie polałaś polewą to
możesz zawinąć w folię aluminiową (szybciej będzie miękkie)
--
rene
gg 4289772
"Mężczyźni wolą blondynki, gdyż uważają, że brunetki są inteligentniejsze i
przez to bardziej niebezpieczne"
Zofia Arnould
|