Data: 2004-12-22 19:51:50
Temat: Re: krolewiec
Od: "rene" <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Kojarzycie to ciasto? Na pewno tak! Na wszelki wielki podam linka
> http://tinyurl.com/7xcdy
>
> No i ja upeiklam te 3 placki, juz przy wyrabianiu mialam dziwne opory bo
> strasznie duzo suchych skladnikow a stanowczo malo miekkich. Ale ok, po
> jakis 40 minutach wyrobilam to ciasto. Potem walkowanie, kolejne 20 minut
> meki. No i wkladam do pieca. Pierwsza zagadka ile piec i w jakiej
> temperaturze. Wstawilam na 170 stopni na 30 minut. Wyciagam, skubnelam
> kawalek smaczne ale...ale ono jest sztywne jak deska i nie wyobrazam sobie
> tego kroic jak nie zmieknie...i teraz pytanie...czy ono zmieknie? Help bo
> nie wiem czy mam od nowa piec czy jaki pieron?
zmięknie, zmięknie, ciasta takiego typu tak mają. przełórz ciasto masą i
zostaw w zimnie na około 24 godziny, jeżeli jeszcze nie polałaś polewą to
możesz zawinąć w folię aluminiową (szybciej będzie miękkie)
--
rene
gg 4289772
"Mężczyźni wolą blondynki, gdyż uważają, że brunetki są inteligentniejsze i
przez to bardziej niebezpieczne"
Zofia Arnould
|