Data: 2007-11-02 20:40:47
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
>>> Nie od gulaszu, Władysławie, ale od miękkiego mięsa :-)
>> Sos sojowy ma się praktycznie nijak do miękkości mięsa.
> Jest składnikiem marynaty zmiękczającej w podanym przeze mnie składzie.
Ale z pewnością nie jedynym, na 99% pewnie też wino ryżowe i kilka innych
składników.
> Przepis mam od Chinki z Tajwanu. Wielokrotnie przygotowywałam tak mięso na
> gulasz.
Wiesz nie wszystko co duszone to jest gulasz.
>> Aby mięso było miękkie to po pierwsze musi być dobrej jakości i świeże, po
>> drugie musi być odpowiednio pokrojone i po trzecie odpowiednio obrobione
>> termicznie. Marynata też swoje robi ale akurat sos sojowy najmniej.
> W marynacie - robi.
Napisz to jeszcze 1000 razy to może stanie się to prawdą. :> I tupnij nogą.
> I jest w tej marynacie niezbędny.
Sos sojowy jest niezbędny w gulaszu. Huh huh.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|