Data: 2007-11-02 21:00:49
Temat: Re: kruchosc miesa gulaszowego - od czego zalezy
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Konrad Kosmowski pisze:
> ** Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
>
>>>> Nie od gulaszu, Władysławie, ale od miękkiego mięsa :-)
>
>>> Sos sojowy ma się praktycznie nijak do miękkości mięsa.
>
>> Jest składnikiem marynaty zmiękczającej w podanym przeze mnie składzie.
>
> Ale z pewnością nie jedynym, na 99% pewnie też wino ryżowe i kilka innych
> składników.
>
>> Przepis mam od Chinki z Tajwanu. Wielokrotnie przygotowywałam tak mięso na
>> gulasz.
>
> Wiesz nie wszystko co duszone to jest gulasz.
>
>>> Aby mięso było miękkie to po pierwsze musi być dobrej jakości i świeże, po
>>> drugie musi być odpowiednio pokrojone i po trzecie odpowiednio obrobione
>>> termicznie. Marynata też swoje robi ale akurat sos sojowy najmniej.
>
>> W marynacie - robi.
>
> Napisz to jeszcze 1000 razy to może stanie się to prawdą. :> I tupnij nogą.
>
>> I jest w tej marynacie niezbędny.
>
> Sos sojowy jest niezbędny w gulaszu. Huh huh.
>
W marynacie, w marynacie.
A zresztą, jak już pisałam, "jak ptaszek nie chcy ty kawy, ta niech nie
ji"...
--
XL wiosenna
|