Data: 2005-05-29 07:05:49
Temat: Re: kruszonka do drożdżówki...help!!!
Od: k...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisal w wiadomosci
> news:429231F3.50409@olypen.com...
> > Bozena wrote:
> >
> >> Najprostsza metoda pod sloncem - szklanka maki, szklanka cukru zalac
> >> szklanka masla w plynie. najpierw dodac cos jak sie chce.
> >
> > to znaczy, co dodac?
> >
> roztapiamy maslo... dodajemy make i cukier... koniec:)
A nieee, najpierw mieszamy mąkę z cukrem i dodajemy co się chce czyli aromaty:
skórka otarta z cytryny
albo cynamon ( ale kruszonka zrobi się bura)
albo wanilie ( no.. ten tego.. cukier wanilinowy)
albo co sie chce - jasne?
zalewamy gorącym tłuszczem, masłem znaczy i czekamy aż ostygnie i skrzepnie.
Kruszymy na pomalowaną białkiem ( albo roztrzepanym jajkiem) powierzchnie
ciasta.
Potworne leniwce mogą wstawić mieszanke do lodowki, a potem zetrzeć na tarce
buraczance, ale efekt nie ten, bo nie będzie zróżnicowanej wielkości grudek.
qd
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|