Data: 2009-03-31 12:26:09
Temat: Re: które masło dla fanatyka?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 31 Mar 2009 03:43:24 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> On 29 Mar, 14:22, "yapann" wrote:
>> nawet jeśli masło 100% w przemyśle to już mrzonka z definicji i 'muszą' być
>> te barwniki czy cokolwiek - czy udało wam upatrzyć masło, które jest według
>> was masłem?
>
> Ha! Ty się zastanawiasz na masłem kupnym/przemysłowym, a ja mam podony
> dylemat w sprawie masła od rolnika. Bo nie pierwszy rok kupuję, ale w
> tym jest jakieś takieś dziwne. Bo jest twarde i kruche, nawet jak stoi
> na lodówce. A przecież nie mam warunków spartańskich, zwłaszcza w
> kuchni. Poza tym jest białe (no, prawie). @lemonka coś pisała o
> śmietanie i śmietance - być może, że to ta różnica - ale przecież nie
> pierwszy rok kupuję u tego rolnika. On tłumaczy to zimą i warunkami
> żywieniowymi.
I mówi prawdę, ale długo byłoby tłumaczyć.
|