Data: 2002-06-27 13:25:47
Temat: Re: kucharz a noz kucharza
Od: "Artur Z" <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krzysztof" <u...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:aff2ln$cn4$2@news.tpi.pl...
> i duzo sie dowiedzialas?:
>
> - musi byc z dobrej stali (to dla projektantki nieistotne)
> - cienki (kwestia sporna - tasaczek nie moze byc cienki :-))
> -ostry (oczywiste)
> - miec uchwyt nie wyslizgujacy sie z dloni (to ergonomia)
> - o ksztalcie maczety. Jest to noz ok.25cm o rozszerzajacym sie ku koncowi
> ostrzu na koncu zaokraglony pozwala to na ruch "kolyskowy" noza. Ostrze
jest
> klinowe i dosc cienkie,ale noz sie nie wygina i mozna go mocno wyostrzyc
(i
> znowu - do czego bedzie stosowany? - takim nozykiem wedlinki nie pokroisz
> :-)))
....mysle,ze nie stosowales takiego noza,stad Twoje pytanie.
Do krojenia wedlin, szatkowania,smarowania itd. jest bardzo dobry - trudniej
nim cokolwiek obrac lub filetowac.
--
Pozdrawiam
Artur
|