Data: 2013-05-28 02:01:49
Temat: Re: kuchnia koreańska
Od: Stachu Chebel <s...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 26 Maj, 12:28, Jawi <t...@p...pl> wrote:
> Biedne zwierzaki :)http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=J
nB3hNgFKaQ&NR=1
> --
Są 2 możliwości:
1) Albo młodego z napisem na tiszercie "Science World" wkręcili w
ciula na amen.
2) Albo zaś jakiś śprytny fotomondeo na jutubie.
Byłem parę lat temu w Seoulu. Takich mecyjów nie widziałem. Z własnych
doświadczeń kulinarnych, powiem Wam że byłem BARDZO zawiedziony....
Ogólnie jestem fanem kuchni azjatyckiej, natomiast Korea.... Smaki
mdłe, prawie przypraw nie używają (trochę soli), ceny z Kosmosu.. A do
tego Koreańcy, to pijaki i alkoholiki w jednym!! Byłem szczęśliwy
wylatując z tamtąd. Ja i owszem, lubię se łyknąć, za kołnież nie
wylewam, ale... Nie taką bryję jak Koreańce, nie w tych ilościach i
nie w tym tempie, kurka wódka...
I co dziwne!! O rzut beretem jesteśmy w Hong-Kongu/Shenzhen...
Japier..... Tej poezji smaków nie da się opisać!!
ZAJEBIOZA !!! Ceny wręcz śmieszne!! Kawałek dalej rzucamy beretem,
jesteśmy w Singapurze.. Kocioł kultur kulinarnych : Chiny/Japonia/
Tajlandia/Malezja/Indie.. WSZYSTKO!! Jest i kuchnia Koreańska, ale
jak wspominałem, raczej lipa. Niestety aktualnie Singapore stał się
DROGI!! Knajpy, hotele, żarło zaczynają być cenowo na poziomie Wujni
JewriejoPejskiej. Ale przynajmniej jakość jest conajmniej 2x wyższa.
|