Data: 2006-11-05 09:10:03
Temat: Re: kucnia wloska
Od: "walkie!" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
darkblue napisał(a):
> tydzien temu byla lasagne, wczoraj canneloni w meszamelu. macie jakies
> pomysly na cos jeszcze w tym klimacie ?
> widzialem w sklepie duze muszelki do faszerowania . robil ktos cos takiego ?
>
>
>
a robil :)
dla mnie najsmaczniejsze są faszerowane szpinakiem, lub tak
jak pisala Magda ricotta z pesto.
pomysly? cala masa:
- wspomniana Carbonara
- spaghetti alla putanesca
- spaghetti bolognese
- spaghetti neapolitana
- spaghetti all'arabiatta
- zupa minestrone
- gnocchi
- ravioli
- tortellini
- spaghetti z bobem, sardynkami, z cukinia etc.
- wszelkie ryby, frutti di mare
Wlochy to nie tylko makaron
no i slodkosci:
tiramsiu,
crem caramel
panna cotta
i mnostwo innych :)
--
Justyna/walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
mail: w...@m...wroclaw.net.pl
|