Data: 2003-09-02 07:11:34
Temat: Re: kukurydza
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3F5423DA.7C22F168@olypen.com...
>
>
> "Joanna Duszczyńska" wrote:
> >
> > Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> > news:3F53880E.8C553081@olypen.com...
> > > Kukurydzy pastewnej sie
> > > nie je.
> >
> > Dlaczego?
> > Przecież ona jest smaczna w porównaniu z tym słodkim czymś, czym Polska
> > została zalana przez ostatnie 15 lat...
> > --
> > Joanna
> > http://jduszczynska.republika.pl
>
> Nie wiem, moze mowisz o jadalnej kukurydzy, ale nie slodkiej, to jeszcze
> inna odmiana od pastewnej. Pastewna jest tak twarda i lykowata, ze
> trudno byloby ja jesc, nawet po godzinie gotowania. Ta jadalna
> kukurydza, ale nie slodka, to ta, z ktorej robi sie make (monke)
> kukurydziana (te zolta, grudkowata make).
> MB
Magda ma racje. Kiedys moi rodzice hodowali kukurydze pastewna i zapewniam,
ze nie byla ona jadalna dla ludzi. Jedynie gdy kolby byly jeszcze malutkie,
bez wyksztalconych ziaren, mozna je bylo jesc (byly calkiem smaczne).
Najlepsza kukurydze w zyciu jadlam podczas pobytu w Kanadzie. Musialam sie
hamowac, zeby nie wyjsc na zarloka :). Kukurydza dostepna w Polsce poprostu
mi nie smakuje.
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
|