Data: 2006-08-01 15:02:55
Temat: Re: kukurydza z grilla?
Od: Waldemar <w...@i...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marek W. schrieb:
> Użytkownik "Konrad Kosmowski" <k...@k...net> napisał w wiadomości
> news:eanm0g$23b$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> ** Barbara K. wrote:
>>
>>> Mam pomysł, żeby kukurydzę podpiec na grillu. Wyjdzie z tego coś
>>> zjadliwego? Pomyślałam, że najpierw pewnie trzeba ugotować, a potem
>>> osuszyć i położyć na grillu.
>> To po co osuszać? :) Tak, można ugotować, a potem zarumienić na grillu.
>> Można też ZTCP surową owinąć liśćmi kapusty, obwiązać i tak umieścić na
>> ruszcie, po upieczeniu liście usunąć.
>>
>
> A poco owijac w liście kapusty jak każdy kaczan ma własne??
>
> wystarczy oberwać "wąsy" i jazda...znaczy wazne jest wybranie odpowiedniej
> fazy dojzałości zeby nie była za twarda
i nie za długo, bo popcorn wyjdzie ;-)
W Stambule co 100m sprzedają kukurydzę z gryla ;-)
Waldek
|