Data: 2002-09-11 18:33:49
Temat: Re: kulinarne foux pas !
Od: Nikodem Kuznik <n...@a...gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 11 Sep 2002 20:25:57 +0200, rrenntoonn wrote:
> Wiam
>
> Czy mieliscie kiedys w swojej karierze kucharskiej jakas pomylke
> kulinarna ktora oczywiscie nie zakonczyla sie tragicznie jak w przypadku
> pomylenia grzybow.
> Ja wlasnie przed chwili usmazylem halibuta na ... cukrze pudrze
> poniewaz
> moja narzeczona zmienila zawartosc niebieskiego pojemnika i zamiast maki
> , znajduje sie tam teraz cukier puder . Kobiety zawsze wszystko
> ustawiaja po swojemu : ) Wygladal naprawde podobnie . Nie przyszlo mi do
> glowy zeby sprobowac : )
>
> Natomiast podczas jedzenia mysle sobie : -halibut dobra ryba , az
> slodka jest ... to pewnie dlatego ze nie doprawilem. No to sol , pieprz
> , cytryna ... ciagle smak ten sam Pod koniec jednak sie zorientowalem ze
> cos mi to przypomina :)
>
> Kto mnie przebije ha ?
>
> Pozdrawiam :)
>
> Adam Renton
Dobre!
Ale znam przepisy na halibuta na slodko. Sam kiedys robilem: halibut
obsmazony w mace i polany agrestowo-pozeczkowym sosem z winem i zasmazka.
Pyszne! A ten Twoje byl samczny chociaz?
Pozdrawiam,
Nik
|