Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!not-fo
r-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kura po gruzińsku...o takie znalazlam 2
Date: Sat, 16 Aug 2003 21:35:10 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 35
Message-ID: <bhm0nj$1uvs$1@foka.acn.pl>
References: <bhlces$aa3$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.121.120.92
X-Trace: foka.acn.pl 1061062195 64508 62.121.120.92 (16 Aug 2003 19:29:55 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Sat, 16 Aug 2003 19:29:55 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.astercity.net. server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-I-Am-Sorry: For my poor newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: kura po gruzińsku...o takie znalazlam 2
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:170213
Ukryj nagłówki
Użytkownik JurekA <j...@o...wywal.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bhlces$aa3$...@n...onet.pl...
> Sluchajcie...... mam chyba pierwsze objawy sklerozy.....
> zapomnialem ->przepis na kurę po gruzińsku, z moich archiwow
> przepisowych przepis jakos wyparowal..... cholerka, jadlem tak ugotowaną
> kurę wielokrotnie, ostatnio ze 3 lata temu - a tu pech. Amnezja. Pustka
> we lbie. :(
1.
http://www.agrikur.com.pl/dania.php
(kura po gruzinsku)
2.
Kurczak Tabaka - po gruzińsku
Składniki: 2 wytrybowane połówki kurczaka, 2 szklanki rosołu, 7 posiekanych
ząbków czosnku, masło, pęczek siekanego koperku, przyprawy.
Połówki kurczaka rozklepujemy na duże kotlety. Nacieramy solą i pieprzem i
odkładamy na noc do lodówki. Rozpuszczamy masło i smażymy na nim połówki
kurczaka na rumiano. Przekładamy do brytfanny układając jedna na drugiej
przekładając czosnkiem i koperkiem. Podlewamy rosołem, dociskamy i dusimy
ok. 20-30 minut. Podajemy z sosem tkemalii.
Sos Tkemalii
Składniki: 30 dkg śliwek bez pestek, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, 3 szklanki
rosołu, pieprz czarny, ostra papryka, pęczek siekanej pietruszki.
Śliwki gotujemy i przecieramy. Dolewamy rosół, przyprawiamy i gotujemy ok.5
minut. Podajemy do wszelakich mięs."Nadesłała i poleca Agnieszka.
http://www.btsnet.com.pl/majkowscy/kuchnia/swiata/mi
eso.html
agataw
|