Data: 2003-08-16 13:43:33
Temat: kura po gruzińsku...ktos pamieta?
Od: "JurekA" <j...@o...wywal.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sluchajcie...... mam chyba pierwsze objawy sklerozy.....
zapomnialem ->przepis na kurę po gruzińsku, z moich archiwow
przepisowych przepis jakos wyparowal..... cholerka, jadlem tak ugotowaną
kurę wielokrotnie, ostatnio ze 3 lata temu - a tu pech. Amnezja. Pustka
we lbie. :(
Kiedys daaawno temu jadalem w Polsce kure po gruzinsku ale
inaczej....... byla to normalna pieczona kura (kurczak) wpierw natarta
sola a pozniej polewana bardzo mocnym wywarem z czosnku ..... upieczona
kure/kurczaka mozna bylo wzbogacic smakowo odrobinka gruzinskiej
przyprawy o nazwie Aczkiga (Adżiga?)...
Natomiast jakis czas temu kure zrobiła mi rodowita Gruzinka..... byla
ona duszona....pamietam ze poza czosnkiem byla tam cebula i (chyba?)
pomidory....
Czy ktos moze mi przywrocic pamiec? ;-)
Pozdr.
J.
|