Data: 2007-12-18 11:50:22
Temat: Re: kurczak na siedząco
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "cherokee" <c...@n...uk> napisał w wiadomości
news:bPydnY3VXpjyPvranZ2dnUVZ8sDinZ2d@eclipse.net.uk
> Andrzej wrote:
>> Proszę o wszelkie wskazówki do przyrządzenia kurczaka na siedząco
>> lub na butelce.
>> Jak temperatura pieczenia, czy butelka nie pęka, no wszystko żeby mi
>> się udał :)
>
> 180 stopni, pol godziny na pol kilo plus 20 min. Ja zazwyczaj
> nadziewalam na sloik po majonezie, nic nie pekalo i nie przewracalo
> sie. Troszke klopotliwe jest sciaganie, bo kurczak przykleja sie do
> sloika, uwazaj, zeby sie nie poparzyc. Aha, ja zawsze wkladam zabki
> czosnku pod skore kurczaka.
>
powiedz ile wody wlewasz do słoika i jaką pojemność ma słoik?
Jędrek
|