Data: 2004-02-01 12:29:55
Temat: Re: kurczak w smietanie jak?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bviqt7$8qu$1@inews.gazeta.pl>,
BasiaBjk <b...@q...pl> wrote:
> Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
> > Ja upiekłbym kurczaka w brytwannie w piekarniku w
> > sporej ilości masła, polewając go tym masłem, a przedy wydaniem zalał
> > kwaśnawą śmietaną i chwilę poddusił.
>
> Podobnie robiła moja babcia ;)
> Obsmażała kurczka na maśle, potem dusiła w śmietanie, na końcu dodawała
> świeżego koperku. Jadło się to z młodymi ziemniakami i mizerią, pamiętam
> jako potrawę sezonową.
>
> > Jednak w trakcie moich poszukwań trafiłem u Ćwierciakiewiczowej
Masz 1 punkt.
Władysław
|