Data: 2003-01-15 10:05:58
Temat: Re: kurczak w sosie własnym PYTANIE
Od: "Czarek Gmyz" <g...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b039ff$4qe$1@news.tpi.pl...
> ===========
> Wydaje mi sie, ze twoja babcia robila sos chlebowy. Do
> sosu wlasnego wystarczy wrzucic troche chleba (moze byc
> ciemny) i dusic, az sie calkowicie rozgotuje i polaczy
> z sosem. Ale stosuje sie to raczej do wolowiny.
>
> waldek
> ===========
> Mysle, ze raczej chodzio o kurczaka pieczonego z gatunku tych co biegaja
po wiejskim podworku nie zas kupnego. Ich sos jest rzczywiscie ciemniejszy,
no i smak bez porownania lepszy od chodowanych na fermie
Czarek
|