Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Ana" <a...@e...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kwark
Date: Fri, 8 Dec 2000 12:12:05 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 48
Message-ID: <90qfmp$27h$1@news.ipartners.pl>
References: <3a2ffdcd$0$93632@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: dlp-gtc-as3-as79.ipartners.pl
X-Trace: news.ipartners.pl 976273945 2289 217.8.173.80 (8 Dec 2000 11:12:25 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 8 Dec 2000 11:12:25 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:38528
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Danka" <j...@z...nl> napisał w wiadomości
news:3a2ffdcd$0$93632@news2.zeelandnet.nl...
> To znowu ja z moimi swiatecznymi problemami. Za wszelka cene chce upiec
> jednak sernik.
A wypróbuj ten przepis:
(podałam go przed chwilą na stronę)
_______________
SKŁADNIKI
1 l mleka
1/2 l śmietany
4 jajka
1 kostka masła
1 szkl cukru pudru
rodzynki + ew zapach waniliowy
biszkopty
galaretka albo polewa na wierzch
ja dodaję też kubeczek homogenizowanego serka waniliowego, żeby było więcej
(;-) i pyszniej ...
____________
Zagotować litr mleka, na gorące wlać śmietanę wymieszaną z jajkami. Trzymać
chwilkę na niedużym ogniu, żeby się pięknie zsiadło. Odstawić na 15 min.
Przecedzić przez b.gęste sito a najlepiej gazę. Zostawić aż się b.dobrze
odsączy. Ja zostawiam na noc.
______________
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce masę twarogową i
rozcierać dalej. Ja na koniec dodaję tutaj serek waniliowy.
Dodać rodzynki i ew. zapach.
W tortownicy rozłożyć biszkopty, na to masę, na to polewę albo galaretkę.
Można dodać owoce albo co kto chce.
Wstawić do lodówki.
Mniam mniam.
_____________
Od razu się przyznam, że na początku masa mi się zawsze warzyła - tam gdzie
się miesza masło z cukrem i dodaje twaróg. Ale nawet taka zwarzona jest
pyszna i kto nie wie to sie nie pozna (Tzn goście ...).
Spróbujcie bo warto. Tylko kalorii ma z milion...
Pozdrawiam
Ania K.
|