Data: 2005-01-03 04:49:00
Temat: Re: [kwas z buraków kiszonych] jak przechowywać?
Od: "Kyllyan" <m...@w...pl.invalid>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Z braku chleba robiły sie dluzej niz myslalam,
Pisałem przed świętami, że IMO chleb daje tylko walory smakowe, a nie
przyspiesza kwaszenia. Nigdy nie daję chleba i kiszą się trzy - cztery
dni.
U mnie na balkonie stoi od początku grudnia butelka po coli napełniona
kwasem po zakrętkę z 0,5 cm warstwą oliwy na wierzhu i ma się dobrze.
Nie mam doświadczenia z przechowywniem barszczu, bo jak zostaje to
wypijam go na zimno (niezły na kaca), ale na logikę biorąc skoro ogórki
kwaszone utrzymują się całą zimę to i kwas buraczany powinien.
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J Marusiński
Gdańsk, GG 5420750
|