Data: 2002-12-05 13:12:25
Temat: Re: likier pomarańczowy?
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Flora <f...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:asnbi5$sbt$...@n...tpi.pl...
> Występuje w przepisie na bardzo apetyczne babeczki. Czy można go czymś
> zastąpić, ewentualnie zrobić jakąś podróbkę samemu?
>
> Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
>
> Flora
>
Czy nie chcesz go kupic ze wzgledu na cene? Oprocz Cointreaux sa tansze
wydania, ale zawsze jest to wydatek kilkudziesieciu zlotych. Likier
pomaranczowy stosuje sie do wielu wypiekow i deserow, zwlaszcza owocowych,
wiec warto sie zaopatrzyc w butelczyne takiego. Od biedy mozna zastosowac
olejek pomaranczowy, ale uwaga! Z tych na polskim rynku tylko drOetkera jest
na bazie naturalnych olejkow z pomaranczy, te polskie zwlaszcza w takich
grubych baniaczkach to chemia.
Agata Solon, naturalna
|